ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Κυκλοφοριακή συμπεριφορά μαθητών

 

Την Τρίτη 13 Απριλίου τις δύο τελευταίες ώρες του ωρολόγιου προγράμματος οι μαθητές της Γ τάξης ενημερώθηκαν για θέματα κυκλοφοριακής συμπεριφοράς στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής μετά από πρόταση της καθηγήτριας κ. Μακριδάκη Αγγελικής, σε συνεργασία με την Τροχαία και το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Στην εισήγηση του ο Διοικητής της Τροχαίας Ναυπάκτου κ. Κακούσης Κώστας παρουσίασε τις αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων και τόνισε την ανάγκη απόκτησης κυκλοφοριακής συνείδησης μέσω της Παιδείας. Συνεχάρη δε τη Διεύθυνση του Σχολείου για την πρωτοβουλία της αφού τέτοιες συναντήσεις συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνέχεια η γιατρός του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου κ. Παϊσίου Γεωργία παρουσίασε στατιστικά στοιχεία και αναφέρθηκε στις συνέπειες των τροχαίων, τόσο για τους άμεσα εμπλεκόμενους, όσο και για το περιβάλλον τους, τονίζοντας κι αυτή την ανάγκη απόκτησης κυκλοφοριακής συνείδησης. Στη συνέχεια έδωσε οδηγίες προς τους μαθητές για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούν σε περίπτωση ατυχήματος.

Μετά τις εισηγήσεις και την προβολή οπτικοακουστικού υλικού οι εισηγητές απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών.

Στο τέλος ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Πιτσιάκκας Πέτρος αφού ευχαρίστησε την κ. Παϊσίου και τον κ. Κακούση τόνισε πως η εκδήλωση στόχευε στην ενημέρωση των μαθητών από τους καθ? ύλη αρμόδιους σε θέματα κυκλοφοριακής συμπεριφοράς τονίζοντας πως «σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης και σε θέματα κυκλοφοριακής συμπεριφοράς».