ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου στο Βερολίνο! Η γερμανική πρωτεύουσα φιλοξένησε δύο από τα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας του.

Στο Βερολίνο της Γερμανίας βρέθηκαν οι καθηγήτριες Βλάχου Βασιλική και Παπακώτση Φωτεινή, μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, την περίοδο από 24/04/2023 έως και 29/04/2023 με αφορμή τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης Erasmus+/ Δράση KA122 που υλοποιεί η σχολική μονάδα με τίτλο «BEESworthy skills 4life!» και κωδικό 2022-1-EL01-KA122-SCH-000072943.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι καθηγήτριες που προαναφέραμε συμμετείχαν στο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “Entrepreneurship Education and Strength-Based Pedagogy” και πάροχο τον εκπαιδευτικό οργανισμό Europass Teacher Academy (λεπτομέρειες θα βρείτε: https://www.teacheracademy.eu/course/entrepreneurship-and-strengths-pedagogy/).

Το μάθημα είχε σκοπό να οδηγήσει του συμμετέχοντες στην Επιχειρηματική Προσέγγιση στη Εκπαίδευση. Αυτή είναι μια προσέγγιση στη διδακτική, η οποία διευκολύνει τους μαθητές να αναγνωρίσουν τα δυνατά τους σημεία και είναι εξαιρετικά πολύτιμη για την ενίσχυση της ικανότητάς τους να αποδέχονται την αποτυχία ως μέρος της δικής τους διαδικασίας ανάπτυξης.

Οι συμμετέχοντες απέκτησαν επίσης – μέσω συνεργατικών πρακτικών δραστηριοτήτων – μια πλήρη κατανόηση των βασικών αρχών της Εκπαίδευσης στην Επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, άσκησαν μαθησιακές δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και οι οποίες απαιτούν την εφαρμογή δεξιοτήτων δημιουργικής σκέψης και φαντασίας σε παραδοσιακά αλλά και ασυνήθιστα προβλήματα.

Θα ακολουθήσει τόσο στο σχολείο, όσο και σε διασχολικό επίπεδο, διάχυση των γνώσεων και εμπειριών που αποκτήθηκαν με επιμορφωτικές δράσεις.

Το ιστολόγιό μας: https://beesworthy.blogspot.com/