ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου 2023

26 Σεπτεμβρίου 2023. Η Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών γιορτάστηκε στο σχολείο μας, το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, με δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν σε τμήματα της Α και Β τάξης.

  • Στα πλαίσια της ημέρας γλωσσών τα παιδιά του Α1, μετά το brainstorming, και την ερώτηση "Γιατί μαθαίνω ξένες γλώσσες ?" ζωγράφισαν μοιρασμένα σε ομάδες, αφίσες που έδειχναν τις σκέψεις τους και την απάντηση στην ερώτηση αυτή με καλή διάθεση και συνεργασία. Τους άρεσε κι εμένα οι ιδέες το κέφι και ο τρόπος που χρησιμοποίησαν τα αγγλικά τους αβίαστα.

Η καθηγήτρια τους των Αγγλικών, Δερμάτη Ειρήνη.

  • Οι μαθητές/τριες του Α1 προσέλαβαν βιωματικά το μακρύ ταξίδι των λέξεων στο χρόνο και στον ευρωπαϊκό χώρο μέσω της διαθεματικής διδασκαλίας λέξεων και φράσεων (εμπλεκόμενα διδακτικά αντικείμενα: ΑΕ Γλώσσα, ΝΕ Γλώσσα, Γαλλικά). Η γλώσσα ως γέφυρα πολιτισμική και κληρονομιά που ενώνει τις χώρες αναδεικνύεται στις εικαστικές δημιουργίες των παιδιών και σε ηχογράφηση . Ιδέα και συντονισμός από τις Καθηγήτριες κ. Τσιάρα και κ. Αδαμοπούλου.
  • Στο πνεύμα της πολυγλωσσίας και της συσχέτισης των ευρωπαϊκών γλωσσών (Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά) και του αλληλοδανεισμού υλοποιήθηκε δραστηριότητα στο Β1 από την κ. Τσιάρα.

  • Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής μέρας γλωσσών τα παιδιά του Α4 συμμετείχαν σε μια εκπαιδευτική δράση. Συγκεκριμένα, έλαβαν μέρος σε ένα παιχνίδι, κατά το οποίο κλήθηκαν, ακούγοντας διαφορετικές ευρωπαϊκές γλώσσες, να τις αναγνωρίσουν. Χρησιμοποίησαν τις γνώσεις τους και με σύμμαχο τη χαρά τους για παιχνίδι συμμετείχαν ενεργά σε αυτό.

Η καθηγήτρια των Γερμανικών, Παπακώτση Φωτεινή