ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


Το 3ο Γυμνάσιο θυμάται και τιμά?


Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από το θάνατο του εκπαιδευτικού Δημητρίου Μπέκου. Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, σε μια λιτή και συγκινητική εκδήλωση, η εκπαιδευτική κοινότητα του 3ου Γυμνασίου, στην οποία ανήκε, τίμησαν τη μνήμη του, παρουσία των μελών της οικογένειας του καθώς και μαθητών από τα Λύκεια της Ναυπάκτου, που τον είχαν δάσκαλο.

Με το σύντομο αφιέρωμα δόθηκε η δυνατότητα σε όσους τον γνώριζαν να το θυμηθούν και σε όσους δεν τον ήξεραν να το μάθουν.

Για την προσωπικότητα και την εκπαιδευτική δράση του Δημήτρη μίλησε ο διευθυντής του σχολείου κ. Πιτσιάκκας Πέτρος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Ο Δημήτρης είχε την απλότητα και τη ζωντάνια, την αισιοδοξία και τη γενναιότητα, το ζήλο και το πάθος για την εκπαίδευση, το χιούμορ και την ευγένεια, την ανεξικακία και την αξιοπρέπεια. Είχε ένα ασίγαστο πάθος, που ποτέ δεν τον κούραζε και που πάντα τον κρατούσε εν εγρηγόρσει και εν κινήσει. Ένα ακοίμητο πάθος, που ποτέ δεν εκτόπιζε το χαμόγελο από τα χείλη του και που πάντα βεβαίωνε την ουσία και το νόημα της ζωής του, όπως ο ίδιος την αισθανόταν και τη βίωνε. Η απουσία του είναι αισθητή και πικρή γιατί χάθηκε ένας εκλεκτός συνάδελφος, ένας ξεχωριστός δάσκαλος, ένας άνθρωπος που ήξερε να σκορπά γύρω του, μόνο χαμόγελο, αγάπη, χαρά και καλοσύνη, γιατί τα είχε άφθονα και τα πρόσφερε απλόχερα. Ο Δημήτρης ο Μπέκος θα παραμένει στην άσβεστη μνήμη της οικογένειάς και των φίλων του, στην άσβεστη μνήμη των συναδέλφων και των μαθητών του και όλων εκείνων που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν, εκείνων που θα ζωντανεύουν πάντα μέσα τους, το πάθος του καθηγητή,  το αξεθώριαστο κάλλος της ψυχής του, τη συγκινητική ωραιότητα της ανθρωπιάς του».

Εκ μέρους των μαθητών του μίλησε η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Ρήγα Μαρία η οποία τόνισε ότι θα θυμούνται πάντα το δάσκαλο τους ο οποίος αγαπούσε τους μαθητές του, τους οποίους θεωρούσε παιδιά του και έτσι τους προσφωνούσε. Ανέφερε δε ότι ο κ. Μπέκος ήταν αυστηρός, αλλά πάντα δίκαιος μαζί τους.

Στη συνέχεια, μέσα από ένα dvd που επιμελήθηκε ο αδελφικός του φίλος καθηγητής κ. Δρίβας Αργύρης, παρουσιάστηκε η εκπαιδευτική δράση του Δημήτρη Μπέκου, όπως αυτή εκδηλώθηκε μέσω των σχολικών δραστηριοτήτων που ανέπτυξε (προγράμματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και αγωγής υγείας, σχολικές εορτές κτλ), καθώς και της γενικής παρουσίας του στο σχολείο.

Ας είναι αιωνία του η μνήμη!