Την Παρασκευή 4 Ιουλίου στις 14:00,
μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου
συναντούν και συνομιλούν με παγκοσμίου φήμης μαθηματικούς
που συμμετέχουν στο 3ο Διεθνές Μαθηματικό Συνέδριο.


   Το 3ο Διεθνές Μαθηματικό Συνέδριο με θέμα «Η τοπολογία και οι εφαρμογές της», διοργανώνεται από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής της Ναυπάκτου και με τη συμμετοχή του Δήμου Ναυπακτίας.

   Το διεθνές συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου από τις 3 έως και τις 7 Ιου­λίου 2014, με περισσότερους από 90 πανε­πιστημιακούς από Ιδρύματα ? Πανεπιστή­μια του εξωτερικού να έχουν δηλώσει συμ­μετοχή. Τα Πανεπιστήμια Μπέρμινχαμ ? Βρετα­νίας, Φλόριντα ? Οκλαχόμα ΗΠΑ, Αμστερ­νταμ VU, Τσαρλς ? Πράγας, Σαλέρνο ? Ιτα­λίας, Μπίλεφελντ ? Γερμανίας, Βεστζέλαντ Δανίας, Ινστιτούτο Βουργουνδίας ? Γαλ­λίας και 24 καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ρωσίας θα συμμετέχουν στο παγκό­σμιο αυτό συνέδριο της Ναυπάκτου.




   Τα πρακτικά του συνεδρίου θα δημοσιευθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.math.upatras.gr και στο εξειδικευμένο και παγκόσμιας κυκλοφορίας ολλανδικό περιοδικό Elsevier.

  Την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρί­ου αποτελούν οι: Σταύρος Ηλιάδης ? καθη­γητής του Πανεπιστημίου Lοmonosov της Μόσχας, Δημήτρης Γεωργίου ? καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννης Κούγιας ? καθηγητής ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας ? παράρτημα Ναυπάκτου, Θανάσης Μεγαρίτης ? καθη­γητής ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές.