Στις 25 Απριλίου 2023 το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου είχε τη χαρά να συμμετέχει με διπλή εκπροσώπηση στη διημερίδα με θέμα "Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+, Καινοτομία και Ευρωπαϊκή Διάσταση στην Εκπαίδευση" που διοργάνωσε η ΠΔΕΔΕ και τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, τη σχολική μονάδα εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνα Ειρήνη Κουφού και Αλεξάνδρα Μητρούσια με εισήγηση με θέμα τον ρόλο της σχολικής μονάδας ως φορέα υποδοχής τεσσάρων εκπαιδευτικών από την Ισπανία για παρακολούθηση εργασίας (Μάιος 2022- Φεβρουάριος 2023) στο πλαίσιο προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ με τίτλο CETE+: European Consortium for Educational Transformation, και κωδικό έργου: 2021-1-ES01-KA121-SCH-000018502.

Στη συνέχεια μαθητές του σχολείου μας από το Τμήμα Β4 πρωταγωνίστησαν στο Βιωματικό Εργαστήριο GEM-IN Game to Embrace Intercultural Education με συμμετοχή μαθητών από άλλα δυο σχολεία από τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας κάνοντας πράξη τη συμπερίληψη και τη γνώση μέσα από το παιχνίδι! Αν και σε αυτές τις δράσεις σημασία έχει η συμμετοχή, ας μην παραλείψουμε να επισημάνουμε ότι οι μαθητές μας τερμάτισαν πρώτοι έχοντας μόνο μια λάθος απάντηση.

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων εκπροσώπησαν με φυσική παρουσία στην Εστία Επιστημών οι κ. Μυρτώ Κιμινουλάκη και κ. Κατερίνα Ζωργιού.