ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


   Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, έγινε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, στην  αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σικώλα Χρήστου και του Αντιδημάρχου Ναυπακτίας κ. Σταυρόπουλου Κων/νου. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο οποίος συνεχάρη  το Δ/ντή και τους καθηγητές του Σχολείου, καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για  τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
 

    
 

   Στη σύντομη ομιλία του τόνισε τη σημασία που έχουν τα απλά πράγματα που απολαμβάνουμε στη ζωή, για τα οποία θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Οφείλουμε, όπως ανέφερε, να είμαστε πιο προσγειωμένοι, να λέμε καθημερινά καλημέρα, χωρίς μούτρα, και να έχουμε ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά, ευχαριστώντας το Θεό για τη μέρα που μας χάρισε. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τις δυσκολίες και να στενοχωριόμαστε, αλλά τα πολλά καλά. Σε κάθε στιγμή της ζωής μας να ευχαριστούμε το Θεό γιατί έχουμε φαγητό, υγεία, σχολείο και καθηγητές, αλλά και τη δυνατότητα να  κυκλοφορούμε με ασφάλεια και τα παιδιά να παίζουν χωρίς φόβο. Θα πρέπει να ζούμε την κάθε μέρα με χαρά, αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, με προσευχή και αγάπη για τους ανθρώπους. Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη, με καλό λογισμό και θετική σκέψη.
 



   Χαιρετισμό, εκ μέρους του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Μπουλέ, απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ. Σταυρόπουλος Κώστας καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μπακούλα Φωτεινή.   Στο τέλος ο διευθυντής του σχολείου κ. Πιτσιάκκας Πέτρος ευχαρίστησε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία του και για τη στήριξη που παρέχει στο έργο του σχολείου. Επίσης ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κκ Ιερόθεο για την παρουσία του, γεγονός που συμβαίνει κάθε χρόνο, γεγονός που αποδεικνύει την αγάπη του για τη μαθητιώσα νεολαία και τη διάθεση επικοινωνίας μαζί της καθώς και την εκτίμηση και αναγνώριση του για το έργο που γίνεται στο σχολείο.

   Τυχερές της εκδήλωσης  ήταν οι μαθήτριες Μπακούλα Κων/να, της Α΄ τάξης, και Πράππα Άνθια, της Γ τάξης, οι οποίες κέρδισαν από ένα δώρο, προσφορά του Συλλόγου Γονέων, και το ποσό των 50 ευρώ κι ένα βιβλίο, προσφορά του Σεβασμιοτάτου κ Ιεροθέου.


   Ο σύλλογος διδασκόντων έκοψε βασιλόπιτα στην ταβέρνα του Βασίλη Φούντα στη Μανάγουλη σε μια όμορφη και ευχάριστη βραδιά.