ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013, στις 12:30, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, έγινε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, στην  αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.



  Τη βασιλόπιτα ευλόγησε, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του, αφού συνεχάρη  το Δ/ντή και τους καθηγητές του Σχολείου καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για  τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσωπικότητα του Μ. Βασιλείου ο οποίος, εκτός από τη θεολογία και τη φιλοσοφία, ασχολήθηκε με δέκα ακόμη επιστήμες. Από πλούσιο έργο του Μ. Βασιλείου επισήμανε τις προσπάθειες που έκανε για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πείνα του 368 μ.Χ στην Καισάρεια, οπότε και έπεισε με τα κηρύγματα του τους πλούσιους να ανοίξουν τις αποθήκες τους και να μοιράσουν τα γεννήματα στους φτωχούς.  Επίσης αναφέρθηκε στην ίδρυση της Βασιλειάδας και στην περίθαλψη των λεπρών, τους οποίους φρόντιζε ο ίδιος. Τόνισε δε πως αφού καθάριζε τις πληγές τους τις ασπαζόταν, παρά το γεγονός ότι η ασθένεια ήταν μεταδοτική, για να εκφράσει την αγάπη του στους πάσχοντας. Τέλος έκανε αναφορά στην κριτική που ασκείται σήμερα στην καπιταλιστική κοινωνία, με βάση το έργο του Μ. Βασιλείου.

  Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ. Σταυρόπουλος Κώστας καθώς και η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Σύψα-Φούντα Ζωή.   Στο τέλος ο διευθυντής του σχολείου κ. Πιτσιάκκας Πέτρος ευχαρίστησε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, και ιδιαίτερα τις κυρίες που έφτιαξαν τις βασιλόπιτες, για την πρωτοβουλία του και για τη στήριξη που παρέχει στο έργο του σχολείου. Επίσης ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κκ Ιερόθεο για την παρουσία του, γεγονός που συμβαίνει κάθε χρόνο, αποδεικνύοντας την αγάπη του για τη μαθητιώσα νεολαία και τη διάθεση επικοινωνίας μαζί της καθώς και γενικότερα το ενδιαφέρον του για τα θέματα παιδείας.



Τυχερός της εκδήλωσης ήταν ο μαθητής της Α΄ τάξης Γιαννόπουλος Θεόδωρος ο οποίος κέρδισε ένα βιβλίο (Ιμαρέτ. Στη σκιά του ρολογιού) προσφορά του Συλλόγου Γονέων και το ποσό των 50 ευρώ προσφορά του Σεβασμιοτάτου κ Ιεροθέου. Από τους καθηγητές τυχερή ήταν η κ. Γεωργούλα Ειρήνη, η οποία κέρδισε το ίδιο βιβλίο προσφορά κι αυτό του Συλλόγου Γονέων.