ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


   Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012, στις 12:30, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, έγινε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, στην  αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Τη βασιλόπιττα ευλόγησε, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του, αφού συνεχάρη  το Δ/ντή και τους καθηγητές του Σχολείου καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για  τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, επισήμανε τη σημασία που έχει στη ζωή η σωστή αξιοποίηση του χρόνου. Τόνισε χαρακτηριστικά πως, όπως υπάρχει η ηχορύπανση υπάρχει και η χρονορύπανση, όταν ο χρόνος δεν αξιοποιείται γόνιμα και δημιουργικά. Γι? αυτό κάλεσε τους μαθητές να  μη «σκοτώνουν» το χρόνο τους, αλλά να τον αφιερώνουν στο δημιουργικό διάβασμα και στην ψυχαγωγία.


   Κλείνοντας ευχήθηκε στα παιδιά υγεία και πρόοδο στα μαθήματα τους. Τους κάλεσε δε να μη χάνουν την πίστη και την ελπίδα τους, λόγω της τραγικής κατάστασης της χώρας, γιατί και στο παρελθόν η Ελλάδα βρέθηκε σε παρόμοια θέση, μετά τον ατυχή πόλεμο του 1897 με την Τουρκία, τη χρεοκοπία και την εγκατάσταση στη χώρα του Διεθνή Οικονομικού Ελέγχου. Ωστόσο, σε 15 χρόνια, η Ελλάδα ανασυγκροτήθηκε και διεξήγαγε τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913), με τους οποίους διπλασίασε τα εδάφη και τον πληθυσμό της.
   Χαιρετισμό απηύθυνε στους μαθητές και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Καλογερόπουλος Δημήτρης, ευχόμενος κι? αυτός υγεία και πρόοδο. Τυχερός της εκδήλωσης ήταν ο μαθητής της Γ΄ τάξης Πολυχρόνης Παντελής.
   Στο τέλος ο διευθυντής του σχολείου κ. Πιτσιάκκας Πέτρος ευχαρίστησε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία του και για τη στήριξη που παρέχει στο έργο του σχολείου. Επίσης ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κκ Ιερόθεο για την παρουσία του, γεγονός που συμβαίνει κάθε χρόνο, αποδεικνύοντας την αγάπη του για τη μαθητιώσα νεολαία και τη διάθεση επικοινωνίας μαζί της καθώς και γενικότερα.το ενδιαφέρον του για τα θέματα παιδείας.