ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΣΧΟΛΕΙΑ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Ναύπακτος, 1/6/2010

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Την Κυριακή 30 Μαίου, το βράδυ, στην  Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα στη Ναύπακτο, μια ξεχωριστή προσωπικότητα του χώρου της επιστήμης και της διανόησης, ο καθηγητής Φυσικής και δυο φορές πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γ. Γραμματικάκης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα  «Η Γένεση του Σύμπαντος και το αρχέγονο φως».

Με έναν μοναδικό και ζωντανό τρόπο, ο καθηγητής και συγγραφέας κ. Γραμματικάκης,  έχοντας ως συνοδό το «αρχέγονο φως», ξενάγησε το γεμάτο ενδιαφέρον και διάθεση κοινό, της κατάμεστης αίθουσας, στα δυσθεώρητα Συμπαντικά μονοπάτια.

 

 

Πραγματοποιώντας μια διαδρομή δεκατεσσάρων δισεκατομμυρίων ετών, ξεκίνησε από την «αδιανόητη», όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, Μεγάλη Έκρηξη και τη γένεση του Σύμπαντος, αναφέρθηκε σε όλα όσα συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν σε ένα Σύμπαν που διαστέλλεται με κολοσσιαία ταχύτητα και κατέληξε στο πείραμα που  εξελίσσεται  στη θάλασσα της Πύλου, στο οποίο και ο ίδιος συμμετέχει, καθώς και στο περίφημο πείραμα του CERN της Ελβετίας.

Η ομιλία, η οποία έγινε ακόμα πιο ζωντανή με τις διαφάνειες και τα βίντεο που την συνόδευαν αλλά και τις ερωτήσεις ? απαντήσεις που ακολούθησαν, διοργανώθηκε από τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπακτίας, στο πλαίσιο των Παιδευτικών Διαλόγων που φιλοδοξούν να καθιερώσουν με σκοπό την ουσιαστικότερη παρουσία του παιδευτικού λόγου στην περιοχή.