Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, έγινε η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, στην  αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο οποίος συνεχάρη  το Δ/ντή και τους καθηγητές του Σχολείου, καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για  τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
 


 
 Στη σύντομη ομιλία του, με αφορμή την τρομοκρατική ενέργεια στο Παρίσι, από ακραίους ισλαμιστές, τόνισε ότι οι θρησκείες διακρίνονται ανάλογα με το πού δίνουν βάση: στην αγάπη ή στο φόβο. Ακραίες συμπεριφορές εκδηλώνονται από ανθρώπους όλων των θρησκειών. Ωστόσο επισήμανε ότι ο χριστιανισμός, ως θρησκεία διακηρύσσει την αγάπη και όχι το μίσος. Όπως τόνισε δε η ορθοδοξία μας δεν είναι θρησκεία αλλά εκκλησία, η οποία έχει ως κέντρο την αγάπη, το σεβασμό και την προσφορά προς το συνάνθρωπο.  Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη, χωρίς μίσος αλλά με αγάπη για όλους τους ανθρώπους.

 



   Χαιρετισμό, απηύθυνε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μπακούλα Φωτεινή η οποία ευχήθηκε στους μαθητές καλή χρονιά με πρόοδο και δημιουργία.   Στο τέλος ο διευθυντής του σχολείου κ. Πιτσιάκκας Πέτρος ευχαρίστησε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία του και για τη στήριξη που παρέχει στο έργο του σχολείου. Επίσης ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κκ Ιερόθεο για την παρουσία του, γεγονός που αποδεικνύει αγάπη για τη μαθητιώσα νεολαία και διάθεση επικοινωνίας μαζί της καθώς και την εκτίμηση - αναγνώριση του για το έργο που γίνεται στο σχολείο.
 




   Τυχερός της εκδήλωσης ήταν ο μαθητής της Α τάξης Κάπο Βιαρόλ.